17:00

Mossens BK

Referat: Hälsö/Björkö - Mossens BK

Hälsö/Björkö - Mossens BK (11-0)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 1-0 (10min) Johan Forseström, 2-0 (14min) Henrik Gustafsson, 3-0 (20min) Henrik Gustafsson, 4-0 (28min) Henrik Gustafsson, 5-0 (36min) Johan Forseström, 6-0 (38min) Emil Henricsson, 7-0 (40min) Henrik Gustafsson, 8-0 (45min) Petter Magnusson, 9-0 (56min) Johan Forseström, 10-0 (78min) Andreas Jernarp och 11-0 (79min) Johan Forseström.
-
Hemmamatch mot Mossens BK på Stuvö Backe, solen sken och det var perfekta förutsättningar för en fotbollsmatch. Publiken strömmade till och från högtalaranläggningen spelades "Crucified Barbara"
Domaren blåste igång matchen och vi rivstartade med 3 stolpskott dom första 2 minuterna, (1min) Andreas Jernarp skjuter ett "fräsande" skott i målvaktens vänstra stolpe, returen går ut och hamnar hos Andreas igen som ännu en gång skjuter, nu i den andra stolpen. Redan efter några minuter känner man att vi är det överlägsnare laget, även om Mossen kämpar på.
-
(10min) Nu kom det förlösande målet 1-0 Johan Forseström lobbar snyggt över målvakten, efter det att han fått en snygg passning av Andreas Jernarp. Vi ökar nu tempot och kommer i anfall efter anfall, (14min) 2-0 Henrik Gustafsson skjuter målvakten räddar, men han slår in sin egen retur, passningen fram till Henke stod Adde för. Henke gör sedan hattrick 3-0 (20min) och 4-0 (28min) den sista efter assist från Gustav Engström, som slår en underbar djupledspass som Henke bara löper med i farten. (36min) och Andreas Jernarp spelar ännu en gång snyggt fram till Johan Forseström, men vad gör han, försöker han skjuta med högern (hur skall det gå) men han får till en bra träff och skjuter otagbart i målvaktens vänstra burgavel.
-
2 minuter senare (38min) får vi en hörna från höger och Forse lägger den mot den bakre stolpen och där kommer Emil Henricsson och nickar resolut in 6-0. 1:a halvleken avslutas med 7-0 (40min) av Henke igen, snyggt framspelad av Petter Magnusson.
-
2:A HALVLEK
Nu gällde det att håla fokus och motivationen uppe, även om vi leder med 7-0 så är det viktigt att fortsätta spela "snygg" fotboll och fortsätta med det fina passningsspelet.
(1min) Vi startar även den andra halvleken i ett högt tempo och redan i den (41min) slår Jernarp en snygg passning till Petter, som får ett bra läge. Petter som nu gått upp på mittfältet får bättre fart på benen och snurrar upp Mossens mittfältare flera gånger, (45min) 8-0 Petter Magnusson hugger på en retur efter ett tungt skott från Andreas Jernarp som målvakten räddar.
-
(56min) 9-0 Johan Forseström rundar målvakten och anfallet startar redan från backlinjen, upp till Gustav Lundbäck på högerkanten, som rullar vidare till Petter, som enkelt spelar in till Forse strax utanför straffområdet. (78min) snyggt spel igen och Forse spelar fram Andreas Jernarp som skjuter in 10-0, nu kom vi upp i tvåsiffrigt. (79min) 11-0 Johan Forseström avslutar målskyttet genom att lobba in bollen över målvakten, efter framspelning av Gustav Lundbäck.
-
Stabilt försvarsspel som alltid av Magnus och Erik i mittförsvaret och Johan Åstrand som fick rycka in som målvakt denna dag hade väl bara två småingripanden under hela matchen. Emil Mattsson spelade på mitten ihop med Gustav Lundbäck och det kändes stabilt som vanligt. Gustav Engström fick göra matchdebut och även om positionen var ovan så gjorde han en stark insats när han kom in. Även Rasmus som startade på bänken verkade ha pigga ben trots en tids frånvaro från träningar.
Bra jobbat hela laget, men det är nästa lördag som vi sätts på prov betydligt mer, då väntar Mölnlycke IF.
-
Nästa match är toppmöte mot Mölnlycke IF, som vi spelade oavgjort 1-1 mot senast och även det hemma på Stuvö Backe på LÖR 11/9 klockan 14:00